Omgeving

“Tussen de IJssel en De Sallandse Heuvelrug: Salland!”

Salland 2

Vanaf ons kunt u moeiteloos fietsend of wandelend genieten van al het mooie wat Salland te bieden heeft. De ligging is niet alleen ideaal voor fiets, mountainbike- en wandelplezier. Ook de hanzesteden Deventer, Zwolle en Zutphen liggen op korte afstand en bieden veel culturele activiteiten en bezienswaardigheden. Maar ook een bezoekje aan de IJssellinie in Olst, Kasteel Het Nijenhuis in Heino, De Sallandse Heuvelrug of Avonturenpark Hellendoorn is zeker de moeite waard.Bed and Breakfast in ’t veld ligt in het natuur- en recreatiegebied Salland. Salland is een streek met gezellige dorpen, monumentale boerderijen, gerestaureerde molens, havezaten en uiteraard de oude Hanzestad Deventer. De Sallandse natuur is afwisselend, van weidse uiterwaarden, een prachtig coulisselandschap en een bosrijke heuvelrug tot mooie natuurreservaten en bloeiende heidevelden.

Salland 1

In onze directe omgeving worden ook een tal van evenementen en festivals georganiseerd. Bekende voorbeelden hiervan zijn: “Ribs en Blues” met Pinksteren in Raalte, “Deventer op Stelten” in juli, de “Deventer Boekenmarkt” in augustus en “ Charles Dickens Festijn” in december in Deventer. Kortom, de omgeving biedt voor ieder wat wils. Binnen een mum van tijd bent u in de prachtige natuur van Salland of in één van de hanzesteden.

Kijk ook op www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl voor meer info, bezienswaardigheden, routes, activiteiten en de actuele plaatselijke agenda’s.

Salland 3

 

 

 

 

 Tips:

–          Hanzesteden;
–          Kasteel Nijenhuis en Museum de Fundatie;
–          Avonturenpark Hellendoorn;
–          IJssellinie Olst;
–          Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug;
–          Attractiepark Slagharen;
–          Stedelijk Museum Zwolle;
–          De Deventer Boekenmarkt;
–          Charles Dickens Festijn;
–          Deventer op Stelten.